Ομάδες

Η Φροντίδα του Φροντιστή

Η Φροντίδα του Φροντιστή

"Η Φροντίδα του Φροντιστή" είναι μία ομάδα για την υποστήριξη & ανάπτυξη επαγγελματιών ψυχικής και σωματικής υγείας, μέσω της φιλοσοφίας και της τεχνικής της Αναπαράστασης

Ξέρεις να φροντίζεις – ξέρεις να φροντίζεσαι ;

Αν είσαι επαγγελματίας φροντιστής, μέσα από οποιαδήποτε προσέγγιση, ξέρεις ήδη πόσο σημαντική είναι η παρουσία σου και η προσφορά σου για τους ανθρώπους που φροντίζεις.

Ξέρεις, όμως, πόσο σημαντική είναι η δική σου φροντίδα, τόσο στον ρόλο σου όσο και στη ζωή σου ;

 

Στόχος της ομάδας είναι, σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον, να μπορούν οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν θέματα που τους απασχολούν στην άσκηση της προσέγγισής τους.

 

Θα καλυφθούν τρία πεδία :

 

Α) Θεωρητική ανάπτυξη θεμάτων, ενδεικτικά των παρακάτω, αλλά και άλλων, όπως αυτά ίσως προκύπτουν από τις ανάγκες των συμμετεχόντων

Η θέση του φροντιστή – είναι άραγε δίπλα στον πελάτη ;

Η μοναξιά του φροντιστή

Ο κίνδυνος της υπεροχής

Η αγωνία του αποτελέσματος

Η χειραγώγηση και από τις δύο πλευρές

Διπλές σχέσεις – όρια και παραβιάσεις

 

Β) Διερεύνηση συγκεκριμένων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι συμμετέχοντες, γενικά στην άσκηση της πρακτικής τους ή με συγκεκριμένους πελάτες.

Θα χρησιμοποιήσουμε την Αναπαράσταση σαν τεχνική, για τη διερεύνηση και τη διεύρυνση της αντίληψης του φροντιστή, τόσο σε σχέση με τις συγκεκριμένες προκλήσεις του πελάτη, όσο και στη σχέση φροντιστή και πελάτη, αλλά και του φροντιστή με τον εαυτό του και τα δικά του όρια.

 

Γ) Η υποστήριξη του φροντιστή σαν επιχειρηματία.

Όσο καλός κι αν είναι κάποιος στο αντικείμενό του, για να μπορεί να ασκεί το επάγγελμά του αποδοτικά, είναι χρήσιμο να διερευνήσει και ανάλογα να αναπτύξει και άλλες δεξιότητες, όπως η σχέση του με την οικονομική ανάπτυξη, την αναγνώριση, τη διαχείριση θεμάτων επικοινωνίας και οικειότητας, την ικανότητα εύρεσης σωστών συνεργατών και άλλα.

Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε την Αναπαράσταση, για διερεύνηση και εξέλιξη εσωτερικών μοντέλων επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, αλλά και μέσα από το μοίρασμα των βέλτιστων πρακτικών των συμμετεχόντων θα έχουμε την ευκαιρία κοινής ενδυνάμωσης και αλληλοϋποστήριξης.

 

Σε ποιους απευθύνεται:

Ψυχολόγογους
Σύμβουλους Ψυχικής Υγείας
Coaches
NLP Practitioners
Σύμβουλους Προσωπικής Ανάπτυξης 
HR Managers
Εναλλακτικούς Θεραπευτές
Δασκάλους Γιόγκα
Shiatsu Practitioners
Γηροκόμους
Εκπαιδευτικούς
και άλλες ειδικότητες ψυχικής και σωματικής υγείας και προσωπικής ανάπτυξης

 

Οι συναντήσεις θα γίνονται μία φορά τον μήνα 
Ώρα: 19.00 - 21.30
Επόμενη ημερομηνία: Δευτέρα 27.11.23
(θα ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες)

 

Κόστος συμμετοχής 50 ευρώ


Για τη συμμετοχή σου επικοινώνησε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Related Articles

Online Ομάδα Υποστήριξης των 12 Βημάτων από τη Μοίρα στο Όραμα

Online Ομάδα Υποστήριξης των 12 Βημάτων από τη Μοίρα στο Όραμα