Blog

Λύσεις

Πώς τα πας με τις λύσεις σου ;

Έχεις ζήσει στιγμές που σε καλούν να βρεις μια λύση. Και όσο περπατάς πάνω στη γη είναι βέβαιο πως θα τις ζήσεις ξανά. Ίσως ακόμη και τώρα κάτι να σε απασχολεί, για κάτι να αναρωτιέσαι, κάποιο θέμα σου να σε τραβά απ’ το μανίκι και να ζητά μια προσοχή και μια λύση.

Αν και κάποια θέματα δεν είναι καθόλου, μα καθόλου ευχάριστα, σε γενικές γραμμές, τα προβλήματα δεν είναι ακριβώς η αιτία που υποφέρεις. Αντίθετα, ακριβώς όπως οι ασκήσεις των ελληνικών ή των μαθηματικών όταν πήγαινες σχολείο, ό,τι σε απασχολεί ή σε προβληματίζει, είναι μια ευκαιρία εξέλιξης.

αυτογνωσιακό ταξίδι

Πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για το αυτογνωσιακό σου ταξίδι

Για να σε έχει φέρει η ζωή εδώ, είσαι κι εσύ, όπως κι εγώ ένας αναζητητής που απολαμβάνει το ταξίδι της ζωής και της αυτογνωσίας. Έχεις καταλάβει πως, όπως κάθε καλλιτέχνης, χρειάζεσαι να έχεις τα καλύτερα εργαλεία, την έμπνευση, το στόχο σου σε ό,τι δημιουργείς. Πόσο μάλλον όταν αυτό που δημιουργείς είναι τόσο σημαντικό όσο η ίδια σου η ζωή.

Είτε μόλις ξεκίνησες το ταξίδι σου, είτε είσαι σε αυτό όλη σου τη ζωή, σε αυτό το άρθρο θα σου αναφέρω μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για να γίνει το αυτογνωσιακό σου ταξίδι πιο ασφαλές, πιο αποδοτικό και, κυρίως, πιο απολαυστικό.

Πάλι εγώ φταίω;

Πάλι εγώ φταίω;

Καλλιτέχνη της Ζωής, γεια σου.


Το σημερινό μας θέμα είναι κομματάκι δύσκολο. Κι έντονο μπορείς να πεις. Πότε ένας καυγάς γίνεται άδικος;


Ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή κάτι : δεν υπάρχει σχέση που μου να μην περνάει τρικυμίες, να μην έχει τα καυγαδάκια της και τις προστριβές της. Και δε μιλάμε μόνο για τις συντροφικές. Κάθε είδος σχέσης έχει τις στιγμές των διαφωνιών της. Και είναι εντάξει! Είναι απολύτως φυσιολογικό, ανθρώπινο κι αναμενόμενο.

Τρία γράμματα, μια λέξη

Τρία γράμματα, μια λέξη!

Ποτέ άλλοτε μια λεξούλα μια σταλιά δεν ακούστηκε τόσο κακόηχα, τόσο έντονα, τόσο περίεργα. «Όχι». 

Άρνηση, δυσαρέσκεια, σύγκρουση. Αν ανησυχείς ότι μόλις την ξεστομίσεις, θα χρειαστεί να φορέσεις την πανοπλία σου, το κράνος σου και να αρπάξεις την ασπίδα σου, σου έχουμε τη λύση. Μια πρόταση που ακολουθώντας τη, θα διαπιστώσεις ότι παρόλο ότι λες ένα Όχι, θα έχει μικρότερη αντίσταση, σχεδόν θα ακούγεται σαν «Ναι».

τρώγε

Τρώγε!

 

Πρέπει να είναι η λέξη που έχω ακούσει πιο συχνά σαν παιδί.

Την άκουσα γλυκά, την άκουσα αυστηρά, με παρακαλετά, με ουρλιαχτά, με όλους τους τρόπους.

Ήμουν λιγόφαγο παιδί, δύσκολο στο φαγητό. Αυτή ήταν η ταμπέλα. Η αλήθεια είναι πως ήμουν μια χαρά παιδί. Αδύνατο από κατασκευής, λίγο φαγητό χρειαζόμουν και δεν μου άρεσαν τα πάντα. Μια χαρά ήταν αυτό. Όχι βέβαια για τους γονείς μου.

 

όμορφες σχέσεις

Κατάλληλες ερωτήσεις για όμορφες σχέσεις

Μα πώς να αλλάξω αυτή την κατάσταση;

Αν το τελευταίο διάστημα αναρωτιέσαι ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος για να βρεις σύντροφο, μπράβο σου! Μπράβο σου γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούμε ότι μπορούμε να σχετιζόμαστε πάντοτε με επιτυχία, ότι μαγικά φίλτρα και ξόρκια λειτουργούν στις σχέσεις μας και τις κάνουν πάντοτε επιτυχημένες. Στην πραγματικότητα, αυτό που χρειάζεται να αποδεχθούμε είναι ότι αν θέλουμε να δημιουργούμε σχέσεις επιτυχημένες, θα χρειαστεί να ενδοσκοπήσουμε και να βρούμε μέσα μας τον καλύτερο τρόπο για να σχετιζόμαστε.

 

ζιζάνια

5 ζιζάνια στον “κήπο” σου

Μάθημα κηπουρικής σήμερα. Σίγουρα γνωρίζεις πως κάθε νέο μπουμπούκι στον κήπο σου θέλει φροντίδα και πότισμα για να ανθίσει και να γίνει λουλούδι ευωδιαστό, στο έπακρο των δυνατοτήτων του. Χρειάζεται να το προσέχεις, να καθαρίζεις τον περιβάλλοντα χώρο, να ξεριζώνεις τα ζιζάνια και να εξολοθρεύεις τα παράσιτα. Συμφωνείς;

 

όρια

Τα όρια είναι δώρο!

Γνωρίζεις την αξία και τη σημασία των ορίων στη ζωή σου και στις σχέσεις σου. Είναι τόσο σημαντικά γιατί περιέχουν κανόνες, που προφυλάσσουν τις ανάγκες σου και τις αξίες της ψυχής σου, ώστε να μπορείς να διατηρείς τη συναισθηματική σου ισορροπία. Είναι το ίδιο σημαντικά και για τους άλλους, γιατί μπορείς να τους σέβεσαι και συλλειτουργείς μαζί τους, μόνο όσο και εσύ σέβεσαι τα δικά τους όρια.

 

αντοχές

Πόσο συχνά μετράς τις αντοχές σου;

Έχεις ακούσει τον όρο ψυχική ανθεκτικότητα. Πόσα γνωρίζεις, όμως, γι’ αυτήν; Η ψυχική ανθεκτικότητα είναι η ικανότητά σου να προσαρμόζεσαι σε κάθε δυσκολία που συναντάς στο δρόμο σου και να ανακάμπτεις έπειτα από κάθε δυσάρεστη πρόκληση στη ζωή σου.

 

καλά νέα

Τα καλά νέα της ημέρας

Έχεις ακούσει πολλά για την αυτοπεποίθηση. Είναι η σιγουριά που νιώθεις για τον εαυτό σου, για τις προσωπικές σου δυνάμεις και τις ικανότητές σου. Αν πιστεύεις πως έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση, σου έχουμε καλά νέα: η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που μπορείς να κατακτήσεις, να αυξήσεις και να ενδυναμώσεις.

 

χαρούμενοι άνθρωποι

10 πράγματα που οι χαρούμενοι άνθρωποι συνηθίζουν να κάνουν

Όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι. Κάποιοι, όμως, φαίνεται πως το κάνουν με μεγαλύτερη ευκολία και να τι μαθαίνουμε από αυτούς:

Έχουν ένα ισχυρό “γιατί” στη ζωή

Αυτό το “γιατί” μοιάζει με τεράστιος μαγνήτης που τους τραβά να ακολουθούν τα όνειρά τους και τον σκοπό τους. Αν σου μοιάζει δύσκολο να το ανακαλύψεις, συνέχισε να ρωτάς τον εαυτό σου: “Γιατί είμαι εδώ;” και η ζωή θα σου δείξει τον δρόμο σου.

 

ταξίδι

Όλα ταξίδι

Ένα ερώτημα, μια απορία, ένα αίτημα.

Εμφανίζεται και περιμένει κάτι. Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς νιώθει ένα ερώτημα ; Ξέρεις πως κάτι αναζητά, κάτι γυρεύει. Τι περιμένει άραγε ; Μια απάντηση, μια κατανόηση, μια λύση ; Και μέχρι να έρθει η στιγμή αυτή ;  Πώς την αντέχει την αναμονή ; Τι το παρηγορεί, τι το ησυχάζει ;