χαρούμενοι άνθρωποι

10 πράγματα που οι χαρούμενοι άνθρωποι συνηθίζουν να κάνουν

Όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι. Κάποιοι, όμως, φαίνεται πως το κάνουν με μεγαλύτερη ευκολία και να τι μαθαίνουμε από αυτούς:

Έχουν ένα ισχυρό “γιατί” στη ζωή

Αυτό το “γιατί” μοιάζει με τεράστιος μαγνήτης που τους τραβά να ακολουθούν τα όνειρά τους και τον σκοπό τους. Αν σου μοιάζει δύσκολο να το ανακαλύψεις, συνέχισε να ρωτάς τον εαυτό σου: “Γιατί είμαι εδώ;” και η ζωή θα σου δείξει τον δρόμο σου.

 

Αγαπούν τον εαυτό τους

Αυτό είναι στάση ζωής. Άλλαξε τη νοοτροπία σου σιγά σιγά, βάλε στη ζωή σου τη θετικότητα με μικρά, απλά, καθημερινά βήματα, για να πας και στα μεγάλα. Αγκάλιασε το παιδί μέσα σου, όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας, άκουσέ το και αγάπησέ το. Και θα δεις τη διαφορά.

Συγχώρεση, μεγάλη κουβέντα

Οι χαρούμενοι άνθρωποι γνωρίζουν τη μαγική λέξη από “σ”. Συγχωρούν και προχωρούν. Δεν το κάνουν για τους άλλους, αλλά για την προσωπική τους γαλήνη. Αυτό είναι το μυστικό. Βάλε τη συγχώρεση και στη δική σου ζωή. Θα φέρει την ανακούφιση, σαν δροσερό αεράκι που φυσά μέσα σου και παίρνει μακριά τα βάρη.

Ευγνωμοσύνη

Οι χαρούμενοι άνθρωποι εκτιμούν κι ευγνωμονούν. Από το μικρότερο και, φαινομενικά, ασήμαντο, μέχρι τα μεγάλα και σπουδαία. Ξεκίνα να είσαι ευγνώμων για την ημέρα που ξημέρωσε, για το φαγητό σου, για το σπίτι σου, τους ανθρώπους που εκτιμάς και θα δεις τη μεγάλη εικόνα της ευγνωμοσύνης και τη χαρά που φέρνει στη ζωή σου.

Παραμένουν ενεργοί

Ενεργητικότητα και παραγωγικότητα. Να τι ακόμα παρακινεί τους χαρούμενους ανθρώπους! Σκέψου, δράσε και λειτούργησε με αύρα θετική, μαθαίνοντας πάντα κάτι καινούργιο. Ζήσε κι απόλαυσε !

Βρίσκουν χρόνο για τους ίδιους

Ξέκλεψε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Τι είναι αυτό που σου αρέσει να κάνεις; Κάνε το! Διάβασε ένα καλό βιβλίο, πήγαινε έναν περίπατο, άκουσε την αγαπημένη σου μουσική. Είναι ο τρόπος για να ηρεμήσεις και να ξαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου.

Δεν κρατούν “χρωστούμενα” σε κανέναν

Τούτη είναι η ώρα να συνειδητοποιήσεις ότι για τις ζωές μας ευθύνη φέρουμε μόνον εμείς οι ίδιοι. Μόλις καταλάβεις ότι είναι περιττό να κατηγορείς τους άλλους για τη ζωή σου, θα βγεις από τον κύκλο της θυματοποίησης και θα αντιληφθείς ότι μονάχα εσύ μπορείς να αλλάξεις τον ρου της προσωπικής σου ιστορίας.

Προστατεύουν τους εαυτούς τους από τον αρνητισμό

Ο Αϊνστάιν έλεγε: Μακριά από τους αρνητικούς ανθρώπους. Έχουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση. Ε, τι περιμένεις; Απομάκρυνε κάθε αρνητική πηγή από τη ζωή σου, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα φύγεις μακριά από ορισμένους ανθρώπους. Στη σκακιέρα της ευτυχίας δε χωρούν πολλοί βασιλιάδες.

Δημιουργούν τη δική τους πραγματικότητα

Ξέρεις, η πραγματικότητα μπορεί να είναι υποκειμενική. Αυτό σημαίνει ότι ο τρόπος που θα ακολουθήσεις για να βλέπεις τα πάντα γύρω σου, δημιουργεί την πραγματικότητά σου. Σχέσεις, εργασία, χόμπι, ο τρόπος που αγαπάς και δημιουργείς, όλα περνούν από το πρίσμα της προσωπικής σου πραγματικότητας. Βλέπεις ό,τι θέλεις να δεις.

Στάση ζωής

Και να που καταλήγουμε στην αρχή! Όλα ξεκινούν από το “γιατί” στη ζωή σου και την απάντηση που εσύ, εσύ και κανένας άλλος, θα δώσεις σε αυτό το ερώτημα. Η κάθε μικρή επιλογή σου, βάζει την πινελιά της στον καμβά της ζωής σου. Τι μένει, λοιπόν; Εμπρός, να αποφασίσεις τα χρώματά σου. Ζωηρά; Έντονα; Άτονα; Μουντά; Εσύ είσαι ο καλλιτέχνης, εσύ αποφασίζεις!

 

Από την ομάδα της Τέχνης του Ζην