καλά νέα

Τα καλά νέα της ημέρας

Έχεις ακούσει πολλά για την αυτοπεποίθηση. Είναι η σιγουριά που νιώθεις για τον εαυτό σου, για τις προσωπικές σου δυνάμεις και τις ικανότητές σου. Αν πιστεύεις πως έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση, σου έχουμε καλά νέα: η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που μπορείς να κατακτήσεις, να αυξήσεις και να ενδυναμώσεις.

 

Η αυτοπεποίθηση είναι μια εσωτερική κατάσταση, αλλά της αρέσει η δράση και η δημιουργία. Ό,τι καταφέρνεις φέρνει στη ζωή σου ικανοποίηση κι ευχαρίστηση και σε κάνει να νιώθεις όμορφα με τον εαυτό σου. Αποτελεί το αντίδοτο στην αναβλητικότητά σου και σε κρατά σε εγρήγορση ώστε να ολοκληρώνεις κάθε μικρό και μεγάλο σου έργο. Σε βοηθά να πετύχεις τους μικρούς καθημερινούς σου στόχους και σε συντροφεύει με τους μεγάλους.

Της αρέσουν οι ξεκάθαροι στόχοι. Αν δεν έχεις ξεκάθαρους στόχους, πώς θα φτάσεις εκεί; Έχεις ακούσει τη φράση “Να κοιτάς εκεί που θες να πας, αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς”; Η αυτοπεποίθηση είναι το μονοπάτι σου. Με συγκεκριμένους στόχους και πίστη στη δύναμή σου θα φτάσεις εκεί που θες να πας.

Η παράμετρος που δεν πρέπει να ξεχάσεις, είναι η ψυχική σου ευημερία. Πίστεψέ μας, μόλις αντιληφθείς το αποτέλεσμα της συνάρτησης σώματος και ψυχής, δε θα σταματάς να σε φροντίζεις. Θα αναζητάς λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα σου για να κάνεις αυτό που γαληνεύει την ψυχή σου. Διαλογισμός, ένας χαλαρωτικός περίπατος, μουσική, διάβασμα, κάθε φροντιστική για σένα δράση θα ενδυναμώνει την αυτοπεποίθησή σου. Έτσι απλά και μυστικά.

Όπως φροντίζεις την ψυχή σου, την ίδια σημασία θα δίνεις και στο σώμα σου. Ψάξε και βρες ποιος είναι ο κατάλληλος για σένα τρόπος άσκησης του σώματος. Μη διστάσεις να δοκιμάσεις όσο περισσότερα νέα πράγματα μπορείς μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και μην παραλείπεις να το εφαρμόζεις καθημερινά.

Λένε ότι η μαγεία βρίσκεται έξω από τη ζώνη ασφάλειάς σου. Κάθε τι άγνωστο γεννά το αίσθημα της ανασφάλειας κι αυτό είναι φυσικό. Σκέψου, όμως, πόσο όμορφα θα νιώσεις, πόσο θα ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου, κάνοντας κάτι εκτός της ζώνης ασφαλείας σου, κατακτώντας μια νέα δεξιότητα, ένα νέο χόμπι, ακόμη και μια έστω και λίγο βελτιωμένη καθημερινότητα!

Κάτι ακόμα που χρειάζεται να φροντίσεις είναι η σίγαση της φωνούλας μέσα σου, που σου λέει ότι δε θα τα καταφέρεις. Βάλε στο mute αυτόν τον εσωτερικό κριτή, που σου ψιθυρίζει ένα σωρό δικαιολογίες και εμπόδια, αρματώσου κι οπλίσου με θάρρος, υπομονή και επιμονή και τράβα προς τη δική σου δόξα. Έτσι θα δείξεις στον εαυτό σου πως ό,τι βάλεις στο μυαλό σου, το μπορείς. Έτσι απλά.

Και μην ξεχνάς να γιορτάζεις συχνά. Τι να γιορτάζεις; Τις μικρές καθημερινές σου νίκες. Σου έχουν μάθει να εργάζεσαι σκληρά, με κόπους και θυσίες, κανείς όμως δε σου έμαθε να γιορτάζεις τα αποτελέσματά σου. Κάνε εσύ το βήμα και αναγνώρισε στον εαυτό σου το δικαίωμα στην νίκη και τη γιορτή. Κάθε κατάκτηση μικρού ή μεγάλου στόχου είναι αφορμή για ξέφρενους πανηγυρισμούς και γλέντια. Να περνάς όμορφα στις γιορτές σου, να ανασυντάσσεσαι, να ενισχύεις την αυτοπεποίθησή σου και να κοιτάζεις κατάματα τον επόμενο στόχο.

Η αυτοπεποίθηση είναι μια αμφίδρομη πορεία. Όσο μαθαίνεις να αγαπάς τον εαυτό σου, ενισχύεις την αυτοπεποίθησή σου και το αντίστροφο. Η δύναμη αυτής της αλληλεπίδρασης σου δίνει την αίσθηση του κατορθωτού, ότι μπορείς να πετύχεις όσα έχεις ποτέ σκεφτεί. Είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία, όσο τροφοδοτείς το ένα, γεμίζει και το άλλο.

Άσε την αγάπη για τον εαυτό και την αυτοπεποίθηση να φροντίσουν το ένα το άλλο και προχώρα.

 

Η ομάδα της Τέχνης του Ζην